Om bloggen | Ophavsret | Arkiv | Abonner (RSS|email)

Og hvorfor blogger jeg?

af

Dette er det andet indlæg om hvorfor vi blogger. Læs også om Peters indlæg “Hvorfor blogger jeg“.

For mig er blogging forbundet med passion, essens, flow og liv. Så hvorfor blogger jeg? Jeg er fristet til at vende spørgsmålet til hvorfor trækker jeg vejret? Hvorfor står jeg op om morgenen? Og hvorfor sagde jeg mit gode job op, for at blive selvstændig – hvorfor trådte og træder jeg ud i usikkerheden, ud i livet?

Jeg blogger fordi, der er noget jeg vil, noget der ligger dybt i mig, men også noget der er uklart, noget jeg blot kan ane skyggerne af og fornemme. Det handler om at skabe sammenhæng mellem det indre og det ydre, at bringe sig selv, mig selv og andre i spil. Det handler om ledelse, ikke kun som leder, men fra alle roller i livet. Det handler om fællesskabet og individet, det unikke og det, der er ens.

Jeg kan kun forvrænge dette drive, dette noget, som jeg har på hjerte, denne mission som ligger bag min blog, i forsøget på at gøre det mere konkret. For lige nu er det ikke mere konkret. Det er noget, der er større end mit bevidste jeg, større end det jeg pt. kan fatte og rumme med min logiske sans.

Så jeg blogger for at få det ud, frem i lyset, for at give det fodslag i verden, at give det liv og mulighed for at vokse, brede sig ud og sprede sig som gnisterne i en skovbrand, som bølger og ringe i vandet.

Jeg blogger for at udvikle, ikke blot mig selv og ikke blot min omverden, men mig selv og min omverden, som et samlet væsen.

Om du blogger eller ej, er leder eller medarbejder, så er spørgsmålet værd at vende. Hvorfor gør du det, du gør? Hvad er passionen, gnisten der sendte dig på den vej, du går? Hvad får dig op af stolen, tænder lyset i dine øjne og sætter smilet tilbage på dine læber? Hvad er det, der gør det hele indsatsen værd?

Vi har hermed åbnet ballet. Her fra er det op til dig. Så kridt danseskoen, find dansekortet frem og træd ud på gulvet. Vi vil se dig danse, høre din stemme og lære om netop din mening, passion og gnist.

Pingbacks og trackbacks

6 Kommentarer til “Og hvorfor blogger jeg?”

 1. Gravatar Liv von Hofsten skrev:

  Autentisk og klare ord der giver mig lyst til at tage en svingom på egen hånd. Ikke kun for min egen fornøjelses skyld men også for det kollektive. En langdans i lederskabets univers. <3

 2. Gravatar Nicolai Elberling skrev:

  Tak for dine fine ord Liv.

 3. Gravatar Jan Erik skrev:

  Fortsatt leser jeg dine innlegg. De rører ved meg. Jeg er godt voksen, men lys i sinnet. Erfaring, hva er det? Hvem trenger å få fram hva? Jeg starter på en ny epoke i mitt liv. Jeg blir pensjonist om noen få dager.
  Trenger jeg noe coaching? Trenger jeg noen å se opp til. Det er jo noen som har opplevd dette før meg. Akkurat nå sitter jeg her som en nyfødt, jeg vet ikke helt hva som venter meg. Noen grep har jeg tatt, noen tanker har jeg spunne tpå. Erfaringen her mangler jeg.
  Noen som kan stå fram og blogge de lærerike setninger en nyfdøpdt trenger.

 4. Gravatar Nicolai Elberling skrev:

  Hej Jan Erik

  Tak for dine gode tanker og ord. Jeg tror du allerede har godt fat i noget der er værd at dyrke. Den nyfødthed, som du skriver om, og den uvidshed du føler, rummer begge renhedens sind. Og hvem vil ikke have et rent sind.

  I Tao Te Ching beskrives viden som en illusion der hæmmer os. Og hvem ved hvad der venter os? Ikke mig, men mange af os tror vi ved det, og dermed lever vi hurtigt i vore egne illusioner.

  For visdom til den nyfødte, læs evt. lidt på denne her oversættelse af Tao Te Ching. Det er en gammel bog, fyldt med visdom.

 5. Gravatar Terje Martinussen skrev:

  Jeg har nettopp startet å blogge (igjen). Denne gangen skal jeg prøve å holde det gående:-) Jeg blogger fordi jeg synes det er en god måte å formidle informasjon på til andre. Informasjon som kan inspirere, motivere, få hjernen på andre tanker, tips og ideer og fordi det er en fin måte å engasjere seg i ulike saker på.

 6. Gravatar Nicolai Elberling skrev:

  Tak for dit bidrag Terje, og held og lykke med (gen)opstarten af din blog.

Efterlad en kommentar