Om bloggen | Ophavsret | Arkiv | Abonner (RSS|email)

Vi tør godt, tør du?

af

I går var jeg sammen med en masse inspirerende mennesker. Og som der er med virkelig god inspiration, så kom de helt ind og rørte ved noget i mig.

Et af de super gode emner, som vi berørte var “at turde”, og som en af disse kloge mennesker legede med ordene, smagte på dem, og lod dem flyde fra sin pen (som vidst nok var et tastatur, men skidt med det), var ordene:

Jeg tør godt!

Dejligt, så enkelt kan det simpelt hen siges, og bang så er jeg kastet tilbage i barndommen, hvor disse ord netop bar en helt speciel kraft. En kraft som var både dragende og skræmmende. En kraft der handlede mere om at vokse, at bryde sine grænser, at lære, gøre det bedre, og at vise Verden hvad man kan, hvad man i virkeligheden er lavet af.

Fra min barndoms perspektiv varslede ordene, trods deres skræmmende undertone, mest af alt mod, stolthed og troen på, at jeg godt kunne vokse med opgaven.

Som Nini skriver på sin blog i dag: Jeg tør godt! Det er noget vi har glemt. Vi er blevet voksne, forsigtige og fornuftige.

Men hvis vi vil udvikle os selv, og ja, udvikle andre, så skal vi måske slippe lidt af vores voksenhed, og lade os lede af barnet, som stadig er med os.

Her på bloggen går vi selvfølgelig foran, og selvom det måske er små skridt i dine øjne, forsøger vi på noget, der godt kan være lidt svært: At overskride vores egne normer, at bryde med den form, jargon og skrivestil, som vi hidtil har ført. Ikke fordi den har været dårlig, men simpelthen fordi vi er vokset, kan gøre det bedre og nu vil dér ud, hvor vi kan vokse endnu mere. Vi tør godt!

Tør du som leder, gå foran, nedbryde de normer og rammer, som du selv har sat, og måske ligefrem reklameret for. Normer, discipliner, regler, rytmer, som du har indført, og bedt alle dine medarbejdere om at følge og respektere?

Vi gør!

4 Kommentarer til “Vi tør godt, tør du?”

 1. Gravatar Cassandra skrev:

  Fedt indlæg Nicolai! Sikke en masse flow og inspiration der er udsprunget af forleden 🙂

 2. Gravatar Nicolai Elberling skrev:

  Tak Cassandra

  Og ja, det var dejligt at få tanket op med super god inspiration, refleksion og skriveglæde.

 3. Gravatar Mette Weber skrev:

  Når jeg kigger mig omkring er der alt for mange der ikke tør …
  De tør ikke bevæge sig forandre sig eller forandre;
  De er bange for at gøre fejl, blive irettesat, bange for fiasko eller for succes etc.
  Så de er passive tilskuer til livet ,mens det kører fordi . Jeg er tilhænger af Små skridt til Succes –
  Spring ud i det … hvad er det værste der kan ske ?
  Jeg har selv skrevet et par blogindlæg om samme tema. Det ene hedder “Tør du flytte dig ?” http://bit.ly/9sjVPG og
  det andet “Så gør da noget” http://metteweber.dk/2010/03/11/sa-g%C3%B8r-da-noget/

 4. Gravatar Nicolai Elberling skrev:

  Hej Mette Weber

  Velkommen til bloggen og tak for din gode kommentar.

  Jeg er helt enig i at små skridt er vejen til at gøre det farlige nemmere at gå til, lettere at overskue og mindre farligt at se i øjnene. Så tak fordi du lige sætter så flot en streg under det.

  Også tak for dine links. Jeg kan især godt lide det første.

Efterlad en kommentar